Премини на содржината ↓

Софија Грибовски

29 June 2021

UWC Чангшу, 2021-2023

Здраво! Јас сум Софија и ќе бидам ученик на UWC Чангшу! Јас сум од Скопје, но последниве шест години живеам во Пекинг, Кина, што ме прави горда пекинжанка и скопјанка. Ги сакам општествените науки, особено историја и јазици. Уживам во долги прошетки во кои ги истражувам деловите од градот кои ги немам запознаено претходно. Исто така сакам да пробувам нова храна, да играм спорт како одбојка, бадминтон, и фудбал, и да учествувам во дебати. Во моето слободно време гледам НБА и Miraculous Ladybug. Обожавам мачки, капи и шалови, храна со вкус на лимон, Lorde, BTS, суши, и Billy Joel. Сакам предизвици и со нетрпение очекувам да видам што ќе ми донесе ова ново искуство.

CSC  2023