Премини на содржината ↓

Училишта и колеџи

17-те СОК улилишта и колеџи нудат предизвикателно и трансформативно образованиа на над 9500 ученици секоја година. Тие се лоцирани во 17 држави на 4 континенти. 

Секое од нашите училишта има сопствен карактер и идентитет, под влијание на државата во која се наоѓа, културниот контекст и заедницата. Тоа што ги прави СОК е намерно разновидна група ученици кои доаѓаат од целиот свет, со нив носејќи различни позадини со кои учат и живеат заедно - и нивната заедничка мисија да го претворат образованието во сила за мир и одржливост. 

Page 1

17 Колеџите
ширум светот