Премини на содржината ↓

Стефан Петревски

22 September 2020

Пирсон СОК на Пацификот, 2015-2017

Стефан e моментално студент на универзитетот во Оксфорд, каде се фокусира на чиста и применета математика. Понатамошните академски страсти му лежат во областите на математичката биологија и квантитативните финансии. Во своето слободно време, тој обожава да свири електрична гитара или да игра маалска кошарка, да слуша квалитетен блуз и да патува низ светот кај поранешни соученици од СОК Пирсон. Сепак, секаде го следи блага носталгија за дома, па долгите распусти претежно ги поминува во скопски амбиент со најблиските.

Tagged Pearson 2017