Премини на содржината ↓

Илија Личковски

7 September 2019

СОК Мастрихт, 2017-2019

Илија, извесен инспириран лик, индивидуа во истрага по испреплетени искуства, своето интелектуално искуство го интензивира како моментален ученик во СОК Мастрихт. Во неговото СОК искуство извонредно успева да ја избалансира неговата страст за инженерство и економија, да извојува импакт како дел на Студентскиот Совет, или пак да се изјасни и да ислуша во интензивни интелектуални дискусии доцна во ноќта. Илија верува дека иноватицијата, иницијативата и имплементацијата се императив за инкарнација на една идилична иднина. Обожава интригантни игри со зборови.