Премини на содржината ↓

Лале Стефкова

25 May 2019

СОК Мостар, 2007-2009

Лале ја започна својата авантура во Велес, каде што преку младински проекти дојде до пристап со СОК. Продолжи активно да работи на проекти за мир, активизам и уметност во СОК Мостар, а од таму го продолжи своето образование на Универзитетот во Оклахома, САД. Моментално живее во Калифорнија, каде спрема докторат, работи како истражувач и преведувач и во слободно време се бави со се' и сешто, вклучувајќи дизајн, спортско искачување и изучување на индијански јазици.