Премини на содржината ↓

Петар Митревски

25 May 2019

Нордиски СОК на Црвениот Крст, 2000-2002

Петар се роди во Битола, каде што ги искачи сите планини во околината и почна да бара опции во странство. Неговото меѓународно искуство почна откако виде оглас за СОК стипендии во Дневник. Петар учеше во Нордискиот СОК на Црвениот Крст. Тука многу му се допаднаа училишните предмети, нуркањето, планинарењето, службата за животната средина, и секако, луѓето. Откако ја заврши меѓународната диплома, Петар студираше во Мидлбури Колеџ во Вермонт откаде дипломира со степен по компјутерски науки. Откако стажираше во Мидлбури и после неколку работни места, Петар одлучи да остане во Вермонт (а во исто време планинарењето во Вермонт не беше лошо). Сепак, недоволниот број на планини во Вермонт го натера да почни да скија (нордкиски) и да трча (рекреативно). Исто така, Петар заврши магистерските студии по IT менаџмент во Чемплен Колеџ. Во моментот, тој е привремен директор на кориснички служби во Мидлбури.