Премини на содржината ↓

Нела Честојанова

5 August 2023

UWC на Атлантик во Велс, 2021-2023

Нела по поминатите две трансфромативни години на UWC Atlantic, каде изучуваше хемија и биологија на високо ниво го продолжува своето образование на St. Lawrence University во New York каде ќе изучува Биохемија и Јавно здравје.-Заинтересираноста за јавното здравсто и модерните медицински предизвици се област за која Нела се заинтересира откако го заврши и средното медицинско училиште во Велес, откривајќи дека тоа е областа во која сака да го инвестира своето време и пасија. Во слободно време Нела може да ја најдете задлобочена врз некоја книга, како експериментира некој нов рецепт во кујна, или пак на дружба со пријатели било дали дома, или некаде надвор од државата кај некој UWC пријател.