Премини на содржината ↓

Мила Наумовска

21 September 2022

UWC Махиндра, 2020-2022

Мила во Скопје секојдневно може да ја најдете во Shortbus, без утка. Времето поминато со пријатели за неа е бесценето, и за неа секогаш се тие на прво место. Инаку, таа запозна многу нови пријатели и помина две прекрасни години на СОК Махиндра во Индија, каде имаше шанса да го пропатува целиот Западен Индиски брег и да гаси пожари на кампус (да, доброволно). Таа моментално ја изучува својата прва година факултет на Колорадо Колеџ и секојдневно мечтае да се врати во Југоисточна Азија. Возбудена е да работи на кампус, да ја истражува природата од регионот и да ги искористува сите шанси за патување кои ќе и се пружат во следните четири години, со надеж дека еден ден ќе живее во Јужна Америка!