Премини на содржината ↓

Дамјан Филиповски

1 July 2020

UWC на Јадранот, 2020-2022

Здраво, јас сум Дамјан. Првите две години од гимназиското образование ги поминав во Американска Гимназија Скопје. Во август патувам за UWC Adriatic во Дуино, Италија, каде ќе ги поминам наредните две години. Сакам природни науки, но и јазици. Во слободно време гледам филмови, омилениот филм ми е "Taxi Driver" од Martin Scorsese. Сакам да запознавам различни култури преку дружење со различни луѓе. Тоа ќе ми претставува задоволство во UWC Adriatic и уште сега е присутна возбудата околу тоа.