Премини на содржината ↓

Артан Кадриу

1 July 2020

UWC на Југоисточна Азија, 2020-2022

Здраво! Јас се викам Артан Кадриу и ќе учам во UWC Сингапур (генерација 2020-2022). Јас сум љубопитен тинејџер што сака да учи за сè. Благодарение на оваа љубопитност, научив за UWC и сега сум дел од ова движење. Обожавам читање книги (едни од моите омилени писатели се Сами Фрашери и Жил Верн) и спорт (особено кошарка). Но, најважното е тоа што сакам да учам нови работи, од математика до психологија, буквално сè и сешто. Студирањето во странство ми беше сон уште од детство. Сега како ученик на UWC Сингапур, мојот сон се оствари. Кога сонувате, сонувајте на големо! Кој знае, исто како и мојот сон, и вашиот би можел да се оствари!
 

2022  SEA