Премини на содржината ↓

Марија Панова

7 December 2021

UWC Мостар, 2019-2021

Здраво! Јас сум Марија од Скопје! Првите две години од средното образование ги поминав во СУГС "Раде Јовчевски - Корчагин", по што ја имав честта да го продолжам моето образование во UWC Мостар како дел од генерацијата 2019 - 2021. Обожавам да читам и можам да кажам дека руската литература е една од најубавите и најинтересните низ светот! (Автори како Достоевски, Гогољ и Чехов се меѓу моите омилени). Цртањето е исто така една од моите интереси, како што се и историјата и психологијата! Во моментов сум на Middlebury College во Вермонт, САД. 

Mostar  2021