Премини на содржината ↓

Давид Коцарев

9 July 2021

UWC ИСАК Јапонија, 2019-2021

Здраво луѓе! Јас се викам Давид. Моментално само што го завршив своето двегодишно искуство во UWC ИСАК Јапонија. Сега се примремам да го продолжам моето образование во Furman University во Јужна Каролина, САД. Моите интереси се насочени кон природните науки, а посебно кон биологијата. Баш поради оваа причина ќе студирам биологија, а секундарен фокус ќе ми бидат климатските системи (Environmental Systems and Societies). Покрај надградување со знаење и искуства, за мене е важно да се надоградувам и физички. Верувам во поговорката “Во здраво тело, здрав дух”. Затоа во мое слободно време обожавам да пливам или да се искачувам на Водно со точак. Доколку не ме најдете на Водно или на базен најверојатно сум излезен некаде на кафе со другарите.

2021  ISAK