Премини на содржината ↓

1967

1 January 1967

Лорд Маунтбатен станува претседател на движењето, под услов училиштето да превземе вистински обид да стане интернационално. Една година подоцна, самиот Маунтбатен прв пат ја користи фразата “Светски обединети колеџи“.