Премини на содржината ↓

1995

1 January 1995

Нејзиното Височество Кралицата Нур од Јордан и Нобеловецот Нелсон Мандела стануваат претседатели на UWC. Истовремено, Нордискиот UWC на Црвениот Крст се отвара, во координација со Меѓународниот Црвен Крст и Црвена Полумесечина и 8 Северноевропски влади.