Премини на содржината ↓

1981

1 January 1981

Ватерфорд Камлаба во Есватини (поранешен Свазиленд), основано во 1963-та како мулти-рансо училиште спротиставено на апартхајд во Јужноафриканската Република, станува Ватерфорд Камлаба UWC на Јужна Африка.