Премини на содржината ↓

1974

1 January 1974

Пирсон UWC на Пацификот се отвара во Викторија, Канада. Поранешниот канадски премиер и добитник на Нобеловата награда за мир, Лестер Б. Пирсон, е инспирацијата за колеџот.