Премини на содржината ↓

1988

1 January 1988

Принцот на Велс и агрикултурниот инженер Др. Луис Маркано Коејо помагаат да се создаде UWC колеџ во Венецуела. Се нарекува Симон Боливар UWC на Агрикултура.