Премини на содржината ↓

Слободанка (Данче) Смилкова

7 September 2019

СОК Чангшу Кина, 2017-2019

Данче е личност која обожава да се впушта во нови авантури и искуства (на пример, да стои 29 часа во воз во Кина без слободни седишта, за да посети град на -20°C). Љубител е на природните науки, но и на економија, па овие интереси ја доведоа до област во која е активно вклучена - глобални проблеми и самоодржливост. Во слободно време ужива да волонтира, чита книги, или да се дружи со пријателите. Знае дека не може да го "спаси" светот, но се надева дека со мали чекори ќе придонесе кон промена.