Премини на содржината ↓

Јана Неделкоска

16 August 2018

СОК на Јадранот, 2018-2020

Здраво! Јас сум Јана Неделкоска и доаѓам од Прилеп. Оваа година ќе биде мојата прва година во Италија на UWC Adriatic. Како личност мислам дека сум многу одговорна и организирана. Нешто што најмногу сакам да го правам е да читам книги и да пишувам. Исто така сакам да фотографирам и патувам. Љубител сум на животни, како и активен волонтер. Многу сакам да запознавам нови луѓе, култури и јазици, а феминизмот и човековите права се теми кои што се многу блиски до моето срце. UWC ги комбинира сите оние работи кои што сум сакала да ги имам во образованието, па сега едвај чекам да бидам дел од UWC семејството.

Tagged 2018-2020