Премини на содржината ↓

Јована Јовановска

8 August 2018

СОК Мостар, 2016-2018

По завршување во СОК Мостар, Јована одлучи да земе слободна година со тоа што ќе волонтира осум месеци во Сенегал. По тоа искуство, нејзиното образование ќе го продолжи на Lake Forest College во САД, студирајќи биотехнологија. Надвор од училницата, Јована ужива во волонтирање, патување, читање книги и пишување. Во своето слободно време Јована се труди да научи по еден нов факт (од било која област) секој ден.