Премини на содржината ↓

Миле Крстев

8 August 2018

СОК на Атлантикот, 2012-2014

Миле е студент на универзитетот Тафтс во Бостон, кадешто студира инженерство на животната средина. Покрај интересот за животната средина, тој е активен член на студентски организации посветени на социјална правда и на правата на палестинскиот народ. Додека е во Бостон, тој исто така предава инженерство на ученици во 4-то и 5-то одделение. Во своето слободно време, а и на факултет преку изборните предмети, Миле ужива во изучувањето на нови јазици - како на пример норвешки и каталонски. Обожава да наоѓа евтини летови, да патува и е активен Couchsurfer!