Премини на содржината ↓

Јана Петреска

29 June 2021

Ватерфорд Камлаба UWC, 2021-2023

Здраво, јас сум Јана и сум единствената охриѓанка која догодина ќе го продолжи образованието на UWC колеџ. Пред почетокот на учебната година на UWC Waterford Kamhlaba во Есватини ќе го завршам седмото полугодие во гимназијата "Св. Климент Охридски" во Охрид. Омилено средство за транспорт ми е велосипедот, со тесно водство пред скиите и кајчињата на дување. Сакам да гледам филмови и да готвам, а особено (локално) познати се моите палачинки. Константно барам предизвици и едвај чекам да пристигнам на колеџот во јануари откако прво ќе го одлежам летово на плажа.

WK  2023