Премини на содржината ↓

Елена Пановска

7 September 2019

UWC Ли По Чун, 2019-2021

Здраво идни апликанти, исплашени родители и љубопитни истражувачи! Ова е Елена Пановска, оригинално од Јосип Броз Тито, а од оваа година ученик на Светскиот Обидинет Колеџ Ли По Чун во Хонг Конг. Инспирација најмногу добива читајки проза, а сатисфакција од трчање и секакво спортување. Математиката ѝ оди најлесно, а омилен предмет што ќе го изучува следните две години е економија. Ужива во природата и активно се грижи за нејзе. Сака да влегува во долги формални и неформални дебати за се и сешто, а најдобро се одмара слушајќи музика. Многу сака да има милениче, но бидејќи кампусот не го дозволува тоа си купи плишана мачка. Сака да е информирана за што се случува во светот, па бидејќи е во Хонг Конг во мошне значаен период и дава можност да добие нова перспектива за целата ситуација. Секогаш е отворена за прашања околу UWC и расположена за разговор. IB ја повикува. 再見 (Чао)

2021  LPC